Fontos linkek

Hivatalos TreeViver Oldal
TreeViver Club Blog / angol
TreeViver Információk
TreeViver Összefoglaló
Linkcsere oldalunk

 

Click@Tree - az Európai Bizottság kezdeményezése



Google PageRank
Környezetvédelem linkgyűjtemény

Kommentek

Clickcenter

<br><a href='http://clickcenter.hu'>reklám hirdető rendszer partnerprogram</a>

TreeViver Klub

Ha nem csak "ökológiai lábnyomot" akarsz hagyni, akkor ültess egy fát!

Így tagjává válhatsz a TreeViver Projekt világméretű közösségének. A TreeViver hivatalos oldalán minden információt megtalálhatsz a fáddal kapcsolatban. Kapcsolatot tarthatsz a közösség tagjaival és a megjelenő hírek által nyomon követheted a brazíliai eseményeket. Az internetes összefogás révén több száz millió fát tervezünk ültetni Amazóniában egy 20 ezer négyzetkilométer nagyságú területre.

Ha meghívót szeretnél:


info@ultessegyfat.info

1455 ültetetendő fa
2011.05.22. / 18:00

Linkdoboz

TreeViver ismertető - 1. rész

2010.11.15. 23:00 | Treeplanter | Szólj hozzá!

Címkék: ismertető faültetés küldetés treeviver erdőtelepítők erdő telepítő közösség treeviver klub tree viver ag tercia florestal ltda

TreeViver project

Akár hiszed akár nem, barátaimmal fákat ültetünk Brazíliában. Célunk az, hogy minél több fát ültessünk Amazónia kiírtott esőerdői helyére.

Azt kérded, hogyan lehetséges ez? A TreeViver project-tel, amelynek célja, hogy szerte a világon megszólítsuk az embereket, vállaljanak személyesen felelősséget egy jobb, élhetőbb jövő megvalósításáért.

Gondoljuk át együtt: Ültess Te is egy nemes, szép, őshonos fát és gondoskodj róla!

A következő oldalakon megismerheted a TreeViver projectet, megkapsz minden információt és támogatást ahhoz, hogy el tudd dönteni, hogyan kívánsz részt vállalni az ügyben.

Látni fogod azt is, hogy vállalásodért cserébe milyen lehetőségek tárulnak fel számodra.

Küldetésünk

„Az Amazonas esőerdőinek folyamatos újra telepítése, ezáltal egy élhetőbb jövő biztosítása Bolygó szinten.”

„Az Emberi kapcsolatok, az Összetartozás és Összefogás erejét, tudatosítani. Minden Tőlünk telhetőt megtenni azért, hogy világ-szinten együtt működésre hívjuk meg az embereket és a jelenleginél Tudatosabb életre inspiráljuk őket.”

Az emberiség és a Föld egész élővilága természeti katasztrófa felé halad. Bolygónk ökoszisztémája felborulóban van. Ennek okai ismertek és napjainkban egyértelműen tapasztalhatóak a hatások. Egyre többen tudjuk, érezzük mindezt. Az emberek többsége felháborodottan vagy közönnyel, mégis tehetetlenül várja az események bekövetkeztét. A tettek, amivel lassíthatjuk vagy akár megfordíthatjuk ezt a folyamatot, váratnak magukra.

Itt az idő olyan értéket teremteni, ami mindannyiunk számára az életet biztosítja a jövőben. A fák, a levegő létfontosságúak, ezért elhatároztuk, hogy újrafásítjuk és gondozzuk Amazónia kiirtott területeit. Szándékunk szerint soha nem hagyjuk abba ezt a folyamatot.

Hogyan tudunk fákat ültetni és gondozni több ezer kilométerre tőlünk, egy idegen földrészen ahol lehet, hogy még sosem jártál?

Háttér

Egy fiatal svájci cég, a Tree Viver AG. azért jött létre, hogy mindez valóra váljon. Ez a cég bonyolítja a teljes ügymenetet a világon bárhol élő partnerek és a fákkal, az erdőkkel kapcsolatos teendőket végző brazíliai vállalat között. A brazil szerződéses partnercég a Tercia Florestal Ltda. biztosítja a szükséges földterületet, elülteti és gondozza fáinkat.

Brazil erdőmérnökök olyan mozaik-struktúrákat dolgoztak ki számunkra, amelyben több, Amazóniában őshonos fa egymást támogatva fejlődik. Ez a struktúra biztosítja azt, hogy védjék egymást a nap hevétől, az agresszív kártevőktől, gondoskodjanak a talaj tápanyagtartalmáról. Így fogjuk elérni azt, hogy az esőerdő újra benépesítse a kiirtott, felégetett területeket, amelyben újra működni kezd a természetes ökoszisztéma, annak minden résztvevőjével.

Nézzük meg a földterületet, ahová a fákat ültetjük!

Brazília, kiválasztott terület

 Brazília, kiválasztott terület

Tevékenységünk haszna

A telepített, művelt erdők többféle hasznot hoznak. A gyorsan növő fák nagy mennyiségű széndioxidot nyelnek el. Ezt nemzetközi szervezetek mérik és hitelesítik, aminek alapján CO2 abszorpciós kvótát írnak jóvá, amelyet a brazíliai vállalat a nemzetközi piacokon értékesít. Nevelt fáink közé kísérő növények sokaságát ültetjük, amelyek 8-15 év után feldolgozásra, értékesítésre kerülnek és átadják helyüket a növekvő nemes fáknak.

Területei egy részén meglévő erdőkben hagyományos, fenntartó erdőművelést végez a cég, melynek hozama hozzáadódik az előzőekhez. Az így keletkezett nyereség alapot biztosít arra, hogy amennyiben szándékaid az évek során változnak, a brazil erdőtelepítő cég visszavásárolja az általad ültetett és nevelt fákat. A visszavásárlási érték 10-15 év elteltével elérheti az addigi összes befizetéseid összegét, a későbbiekben pedig haszonra is számíthatsz.

Kivonat a „Megállapodásból”:

„6. A fa hasznosításából vagy értékesítéséből eredő bármely jövedelem az Ügyfelet illeti.”

----------------------------

Bővebb információt vagy meghívót a következő mailcímen kérhetsz: info@ultessegyfat.info

----------------------------

Részletes ismertető: 1. rész | 2. rész | 3. rész | Összefoglaló

A bejegyzés trackback címe:

https://ultessegyfat.blog.hu/api/trackback/id/tr902451820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása