Fontos linkek

Hivatalos TreeViver Oldal
TreeViver Club Blog / angol
TreeViver Információk
TreeViver Összefoglaló
Linkcsere oldalunk

 

Click@Tree - az Európai Bizottság kezdeményezése



Google PageRank
Környezetvédelem linkgyűjtemény

Kommentek

Clickcenter

<br><a href='http://clickcenter.hu'>reklám hirdető rendszer partnerprogram</a>

TreeViver Klub

Ha nem csak "ökológiai lábnyomot" akarsz hagyni, akkor ültess egy fát!

Így tagjává válhatsz a TreeViver Projekt világméretű közösségének. A TreeViver hivatalos oldalán minden információt megtalálhatsz a fáddal kapcsolatban. Kapcsolatot tarthatsz a közösség tagjaival és a megjelenő hírek által nyomon követheted a brazíliai eseményeket. Az internetes összefogás révén több száz millió fát tervezünk ültetni Amazóniában egy 20 ezer négyzetkilométer nagyságú területre.

Ha meghívót szeretnél:


info@ultessegyfat.info

1455 ültetetendő fa
2011.05.22. / 18:00

Linkdoboz

Kitekintés: Az esőerdő a világ gyógyszertára

2011.01.07. 20:15 | Treeplanter | Szólj hozzá!

Címkék: rákkutatás rák aids gyógyszerek erdőirtás gyógyszeripar esőerdő kitekintés

/Forrás: TreeViver.com webiroda/

Az esőerdők növényei komplex vegyi raktárnak is tekinthetőek: bennük számos olyan eddig felfedezetlen vegyületet található, amely a modern orvostudomány és a gyógyszeripar segítségére lehet. Kutatók sora tanulmányozza az egyes növények gyógyító hatásait, és szakértők véleménye szerint a rák ellenszerét is feltehetően az esőerdőben fogják megtalálni.

A jövő gyógymódjai

A mai modern gyógyszerek összetevőinek egynegyedét az esőerdők különböző növényeiből nyerik, és a kutatók szerint az itt élő növények közel 70%-ának van valamilyen rákellenes hatása. A dzsungelek hihetetlen biológiai sokszínűsége és a kutatók által eddig még azonosítatlan növények sokasága lehet a jövő gyógyításának a kulcsa, hiszen halálos betegségek ellenszereit is rejthetik a növények. De vajon a terület folyamatos pusztítása által hány olyan növényt veszítettünk már el, amelyek a modern gyógyászat alapkövei lehetnének? Ha az erdőirtás ilyen mértékben folytatódik, akkor az elkövetkező negyed évszázadban akár összességében 10 millió növény, állat és mikroorganizmus pusztulhat el vagy válhat súlyosan veszélyeztetetté. Ha az eddig megmaradt esőerdők is eltűnnek, akkor velük együtt örökre elveszíthetjük azt a ritka élővilágot és biológiai környezetet, amely a jövőnk kulcsát hordozza.

A mai rákellenes gyógyszerek aktív összetevőinek ugyanis több, mint 25%-a már most is az esőerdőkből származik. Ám az Egyesült Államok Nemzeti Rákkutató Intézete szerint összesen több mint 3000 növény van a világon, melynek összetevői hatásosak lehetnek a rákos megbetegedések ellen, és ezek 70%-a kizárólag az esőerdőkben lelhető fel. Ám nemcsak a rákkutatásban hasznosíthatóak ezek a növények. Segítségükkel kezelhetővé válhatnak azok a betegségek is, amelyeket újonnan kialakult kórokozók, baktériumok, gombák és vírusok okoznak, amelyek már mutálódtak és ellenállóvá váltak a jelenleg használatos gyógyszerekre. Mindemellett szakértők úgy gondolják, hogy az AIDS ellenszere is valószínűleg az esőerdők növényeiben található.

A biokutatás

Az ügy komolyságát az is jelzi, hogy több mint 100 gyógyszergyártó cég már elkötelezett a növényi alapú kutatások mellett és keresi azokat a gyógyszer alapanyagokat, amelyekkel kezelhetőek lesznek komoly betegségek és fertőzések. A legtöbb ilyen vizsgálódás az esőerdőkben zajlik, és a szakemberek biokutatásnak nevezik ezt a folyamatot. Az esőerdőkben folyó biokutatás egy új gyógyászati iparág létrejöttét és egy különleges szövetség kialakulását is eredményezte: növénygyűjtők, antropológusok, ökológusok, természetvédők, étrend-kiegészítő gyártók, AIDS és rákkutatók, és a világ legnagyobb gyógyszergyártó cégei fogtak össze és működnek együtt a kutatások során.

Mivel a jelenleg használt növényi alapú gyógyszereket is elsősorban azok a bennszülöttek és őslakosok fedezték fel, akik az adott területen élnek és a mindennapok során rájöttek a növények áldásos hatására, ezért a biokutatók esőerdei törzsek sámánjaival karöltve dolgoznak, és elismerik a bennszülöttek hihetetlen tudását. Közös céljuk, hogy bebizonyítsák: az esőerdő megőrzése az emberiség számára sokkal fontosabb és hasznosabb, mint üzleti célokból a fák kitermelése.

Eredeti cikk: http://www.rain-tree.com

 ----------------------------

/Forrás: TreeViver.com webiroda/

 ----------------------------

Bővebb információt vagy TreeViver meghívót a következő e-mail címen kérhetsz: info@ultessegyfat.info

----------------------------

| Összefoglaló | Részletes leírás: | 1. rész | 2. rész | 3. rész | 4. rész

A bejegyzés trackback címe:

https://ultessegyfat.blog.hu/api/trackback/id/tr152568149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása