Fontos linkek

Hivatalos TreeViver Oldal
TreeViver Club Blog / angol
TreeViver Információk
TreeViver Összefoglaló
Linkcsere oldalunk

 

Click@Tree - az Európai Bizottság kezdeményezéseGoogle PageRank
Környezetvédelem linkgyűjtemény

Kommentek

Clickcenter

<br><a href='http://clickcenter.hu'>reklám hirdető rendszer partnerprogram</a>

TreeViver Klub

Ha nem csak "ökológiai lábnyomot" akarsz hagyni, akkor ültess egy fát!

Így tagjává válhatsz a TreeViver Projekt világméretű közösségének. A TreeViver hivatalos oldalán minden információt megtalálhatsz a fáddal kapcsolatban. Kapcsolatot tarthatsz a közösség tagjaival és a megjelenő hírek által nyomon követheted a brazíliai eseményeket. Az internetes összefogás révén több száz millió fát tervezünk ültetni Amazóniában egy 20 ezer négyzetkilométer nagyságú területre.

Ha meghívót szeretnél:


info@ultessegyfat.info

1455 ültetetendő fa
2011.05.22. / 18:00

Linkdoboz

TreeViver hírek: Elkezdődött a fatelepítés!

2011.01.25. 18:00 | Treeplanter | Szólj hozzá!

Címkék: faültetés tercia florestal ltda területünk treeviver hírek

/A cikk részlet - a teljes verziót regisztrált partnereink a hivatalos oldalon (TreeViver.com) érhetik el./

Az elmúlt hétvégén elültették az első fákat az új működési területen. Bár az idő igen esős és szeles volt, mégis sikerült 100 facsemetét ültetni, köztük számos Ipe Amarelo, Cedro Rosa, Mogno és Castanheira palántát.

 

 

Egy speciális eszközzel minden facsemetének ástak egy szabályos, 30 cm mély gödröt. A föld állaga és nedvessége teljességgel megfelelt az elvárásainknak, és tökéletes táptalajul szolgál a fáknak

TreeViver hírek: A Tercia első ültetvény területe (részlet)

2011.01.19. 17:00 | Treeplanter | Szólj hozzá!

Címkék: tree viver ag tercia florestal ltda területünk treeviver hírek ötvös géza fazenda tercia

/A cikk részlet - a teljes verziót regisztrált partnereink a hivatalos oldalon (TreeViver.com) érhetik el./

Múlt héten a Tercia Florestal brazil csapata és Ötvös Géza a TreeViver elnöke Juinába utazott, hogy birtokba vegyék a területet és biztosítsák az első ültetések helyét. Lássuk, mi  is történt a helyszínen!

 

Bár néhány hónappal ezelőtt már kiválasztották a működési területet, a Tercia munkatársai nemrégiben mégis számos problémával szembesültek, miután a tulajdonostól kapott hivatalos dokumentációban pontatlanságokat fedeztek fel a terület méretével és valós határaival kapcsolatban. Mivel a faültetések tervezett kezdetéig az eladó nem tudta az ingatlan határaival kapcsolatos jogi kérdéseket rendezni, ezért a brazil csapat más földek tulajdonosaival is kapcsolatba léptett, hogy új területet válasszanak.

TreeViver hírek: A regisztáció végre újraindult!

2011.01.12. 18:30 | Treeplanter | Szólj hozzá!

Címkék: meghívó regisztráció mastercard visa treeviver klub treeviver hírek

A partnerek regisztrációja 2011. január 12.-én újraindult!

Elérkezett, amire mindannyian nagyon vártunk: a befizetéssel kapcsolatos problémák megoldódtak. Megállapodást kötöttük egy svájci pénzügyi szolgáltatóval, befejeztük a tesztelést, így a TreeViver weboldalán ismét nyitott a regisztráció az új partnerek számára. Az újonnan csatlakozók és partnereink most már egyszerűen tudnak fát vásárolni, és fizetni bankkártyájukkal (Visa vagy MasterCard) a világ minden tájáról.

Hogy közösségünk még könnyebben és gyorsabban épülhessen tovább, egyéb változások is történtek az oldalon, amiről minden kedves partnerünket egy személyre szóló hírlevélben értesítjük.

/Forrás: TreeViver.com/

 ----------------------------

Bővebb információt vagy TreeViver meghívót a következő e-mail címen kérhetsz: info@ultessegyfat.info

----------------------------

| Összefoglaló | Részletes leírás: | 1. rész | 2. rész | 3. rész

Kitekintés: Az esőerdő a világ gyógyszertára

2011.01.07. 20:15 | Treeplanter | Szólj hozzá!

Címkék: rákkutatás rák aids gyógyszerek erdőirtás gyógyszeripar esőerdő kitekintés

/Forrás: TreeViver.com webiroda/

Az esőerdők növényei komplex vegyi raktárnak is tekinthetőek: bennük számos olyan eddig felfedezetlen vegyületet található, amely a modern orvostudomány és a gyógyszeripar segítségére lehet. Kutatók sora tanulmányozza az egyes növények gyógyító hatásait, és szakértők véleménye szerint a rák ellenszerét is feltehetően az esőerdőben fogják megtalálni.

A jövő gyógymódjai

A mai modern gyógyszerek összetevőinek egynegyedét az esőerdők különböző növényeiből nyerik, és a kutatók szerint az itt élő növények közel 70%-ának van valamilyen rákellenes hatása. A dzsungelek hihetetlen biológiai sokszínűsége és a kutatók által eddig még azonosítatlan növények sokasága lehet a jövő gyógyításának a kulcsa, hiszen halálos betegségek ellenszereit is rejthetik a növények. De vajon a terület folyamatos pusztítása által hány olyan növényt veszítettünk már el, amelyek a modern gyógyászat alapkövei lehetnének? Ha az erdőirtás ilyen mértékben folytatódik, akkor az elkövetkező negyed évszázadban akár összességében 10 millió növény, állat és mikroorganizmus pusztulhat el vagy válhat súlyosan veszélyeztetetté. Ha az eddig megmaradt esőerdők is eltűnnek, akkor velük együtt örökre elveszíthetjük azt a ritka élővilágot és biológiai környezetet, amely a jövőnk kulcsát hordozza.

TreeViver hírek: Fatelepítéssel indul az újév! (részlet)

2010.12.29. 11:59 | Treeplanter | Szólj hozzá!

Címkék: regisztráció brazília faültetés amazónia erdőtelepítés treeviver hírek facsemete cedro ipé amarelo mogno castha do pará

/A cikk részlet - a teljes verziót regisztrált partnereink a hivatalos oldalon (TreeViver.com) érhetik el./

Miközben folyik a weboldal tökéletesítése, az erdőtelepítő projekt újabb állomásához érkezett Brazíliában, megtörtént az első félezer facsemete beszerzése!

 

Nehezen találtak ebben az időszakban facsemetéket, mert általában szeptember-október táján, a fő ültetési szezonban kaphatók a palánták, ám végül sikerült 200 db Cedrot, 200 db Ipé Amarelot, 100 db Mognot és 12 db Castanheirát (Castanha-do-Pará) vásárolni.

TreeViver hírek: Partnertalálkozó Magyarországon (részlet)

2010.12.18. 12:46 | Treeplanter | Szólj hozzá!

Címkék: regisztráció brazília faültetés amazónia tordas erdőtelepítők erdő telepítő közösség tree viver ag tercia florestal ltda területünk treeviver hírek ötvös géza juiná

/A cikk részlet - a teljes verziót regisztrált partnereink a hivatalos oldalon (TreeViver.com) érhetik el./

Egy hideg, de napsütéses decemberi vasárnapon megtartották az első találkozójukat a TreeViver magyarországi partnerei, illetve a TreeViver AG képviselői.

Kitekintés: Sikeres esőerdő-telepítés Costa-Ricán

2010.12.02. 10:00 | Treeplanter | Szólj hozzá!

Címkék: hvg újratelepítés costa rica kitekintés erózió erdőpusztítás erdőírtás fenntartható erdőgazdálkodás jackeline salazar esőerdő telepítés visszafásítás carl leopold ecological restoration kapcsolódó cikkek

/Forrás: hvg.hu, 2008. május 11./

Helyi fafajok elegyével ültettek be marhalegelőket Costa Ricában 1993-ban, ötven évvel azután, hogy a közép-amerikai ország esőerdeinek zömét kiirtották. Tíz évvel később a Cornell Egyetem végzőse, Jackeline Salazar helyszínenként több mint száz fajt számolt össze az újonnan ültetett erdőkben.

TreeViver hírek: Fotónapló Amazóniából - Történelmi barangolás a térségben (részlet)

2010.12.01. 12:40 | Treeplanter | Szólj hozzá!

Címkék: kezdetek brazília co2 esőerdő amazónia erdőgazdálkodás tree viver ag mato grosso területünk treeviver hírek fotónapló sumauma fenntartható erdőgazdálkodás

/A cikk részlet - a teljes verziót regisztrált partnereink a hivatalos oldalon (TreeViver.com) érhetik el./

Az esőerdők írtása évtizedekkel ezelőtt kezdődött Brazíliában, és hatalmas területeket érintett Mato Grossoban. Ma már az emberek és a kormány is belátja, hogy a pusztítás nem folytatódhat ilyen mértékben tovább. De sajnos korábban nem így gondolkoztak.

TreeViver hírek: Fotónapló Amazóniából - Látogatás egy visszaerdősített övezetbe (részlet)

2010.11.30. 13:55 | Treeplanter | Szólj hozzá!

Címkék: peugeot kezdetek brazília pic amazónia tree viver ag tercia florestal ltda területünk treeviver hírek fotónapló ötvös géza erdő visszatelepítés újraerdősítés juruena

/A cikk részlet - a teljes verziót regisztrált partnereink a hivatalos oldalon (TreeViver.com) érhetik el./

Amazónia egy részén korábban már indult egy erdő-visszatelepítő kezdeményezés.

TreeViver hírek: Fotónapló Amazóniából - A terület bemutatása (részlet)

2010.11.29. 17:00 | Treeplanter | Szólj hozzá!

Címkék: kezdetek brazília amazónia tree viver ag tercia florestal ltda területünk cuiaba treeviver hírek fotónapló garapa rodolfo costa

/A cikk részlet - a teljes verziót regisztrált partnereink a hivatalos oldalon (TreeViver.com) érhetik el./

A faültetés megkezdéséhez pontos adatokra, tervezésre és számos dokumentációra van szükség. A cél ugyanis a természetes környezet helyreállítása, ami ebben az esetben igen komoly feladat.